panorama

panorama
A Dream is a passion. A Vision is a goal.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.
INSPIRATION IS AN UNLIMITED POWER

pátek 24. února 2012

Páteční plavání

Krátce a výstižně

Není tomu tak dávno, když jsem ve středu běžel podobnou trasu, ale problémy jaké na mě čekaly dnes, o těch se mi nesnilo. Teplota den za dnem stoupá a sníh pomalu, "rychle" taje. Běžím přes pole a louky, vyhýbám se malým potůčkům a rybníčkům. Dostanu se na cestu, ale vbíhám do menšího lesíka podél cesty a užívám si terénu. Pádím z kopce, vyhýbám se stromům, jejich kořenům a větvím. Najednou zastavuji, přede mnou se objevuje první větší jezero, které mě dnes překvapuje. Před dvěma dny, zde byla zasněžená cesta, dnes přírodní koupaliště. Rozhlížím se, nevím kudy kam. Z jedné strany z pole přitéká silný proud vody a plní koupaliště, na straně druhé stejně silným proudem voda odtéká.
Říkám si, že bych si sebou mohl příště vzít šnorchl, potápěčské brýle a ploutve. Určitě bych je uplatnil. Po přebrodění pokračuji vesele dál. Čeká mne další výběh a seběh, skoro jako na houpačce. Cesta pode mnou ubíhá přívětivým tempem.
Dostávám se k druhé nevzhledné části. Pode mnou menší kopeček, po něm stéká potůček, pod kopečkem jezero! Tentokrát větších rozměrů. Snažím se vymyslet, kudy bych si zkrátil cestu a polo-suchou, polo-mokrou nohou doběhl domů. Ovšem bořím se do ledové vody. Není co řešit, vbíhám na pole. Jezero, nejezero, v botách mám rybník a k mému údivu mi to nevadí. Jak mi bylo řečeno, v létě na to budu rád vzpomínat :-)
Překonávám tuto část, dobíhám domů a doufám, že se podmínky k běhu v příštích dnech zlepší.


3 komentáře:

  1. Letos je prvni zima kdy jsem ji celou probehal ve snehu bez ohledu na hloubku, stav kluzkosti ci konzistenci a pomer namichani s ledem ci vodou. Rychlost a celkova kilometraz dostaly sice na frak, ale behem par dnu kdy jsme meli nejake ty oblevy a par kopcu oschlo tak mam pocit ze mi to v nich opravdu hezky tahlo. Mekky, nerovny a jeste k tomu kluzky povrch je super intenzivni silovy trenink ... a taky to uci trpelivosti a psychicke odolnosti. Samozrejme uvidim, jak se to promitne do zbytku sezony ...

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem se letos snazil jako pako:), ovsem jestli se to nekam promitne jinam nez do me hlavy to bych si netroufal rici:). Urcite to posili, o tom zadna.. Aspon mi starsi to tak vnimame... At se ti dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. To ja jsem letos zime nedal na frak, spise zima zdolala me. Ikdyz jsem za leden nabehal 150km v hroznych podminkach, nejsem spokojen, myslel jsem ze unor bude lepsi, ale on bude jeste horsi. Kdyz se u nas teploty stale drzely kolem -15 a -20°C. Pokud bylo -10°C jeste jsem vybehl, ale potom uz jsem si netroufal. Je pravda ze beh v hlubokem snehu, to bylo neco pro me, silovy trenink + psychika :-)

    OdpovědětVymazat