panorama

panorama
A Dream is a passion. A Vision is a goal.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.
INSPIRATION IS AN UNLIMITED POWER

pondělí 12. března 2012

Týdenní souhrn 12.3. - 18.3.

Pondělí 12-3-2012
Dnešní počasí je nepřející: zataženo s deštěm. To mi ovšem nebrání v pobíhání po okolí.
Trasa z poloviny na pevném a z poloviny na měkkém povrchu. Klidným tempem 16km.
Musím říci, že už se těším na víkend, meteorologové slibují krásné počasí a sluníčko.

Úterý 13-3-2012
RD + školní povinnosti :-(

Středa 14-3-2012
RD + školní povinnosti = zápočtový test z ekonomiky podniku

Čtvrtek 15-3-2012
Radostný den nastal, úspěšně jsem složil 1. test z ekonomiky :-) odpoledne jsem dorazil pozdě domů a v 17h si dám společně se spoluběžcem Járesem 12,5km klidným tempem.
Na víkend je naplánován trailový 1/2maraton ve dvou. Konečně se někdo odhodlal a absolvuje se mnou oblíbenou trasu, která nabízí převýšení zhruba 600m s krásným výhledem do okolí.
Snad se zadaří a vyjde to. Jak se říká, ve dvou se to lépe táhne.

Pátek 16-3-2012
Klasická trasa po okolí, kterou běžím pokaždé, když se mi nechce nijak moc daleko od domova.
V 16h vybíhám opět s běžcem Járesem za krásného slunečného počasí a zvládáme 18,5km mírným tempem. Není kam spěchat, dnes si užíváme dobrý výhled do okolí a přijatelných podmínek k běhu.

Sobota 17-3-2012
Sobota je známkou klidu, s rodinou zvládáme výstup k rozhledně nad městem, což je 6km celkem s převýšením 200m.

Neděle 18-3-2012
Nastala neděle a plánovaný 21km výlet, bohužel dnes opět vybíhám na oblíbenou trasu sám.
Doprovod mi dělá pouze běžecký batoh Salomon, dále fotoaparát a 1/2l iontového nápoje.
Vydávám se na cestu, počasí nádherné, podmínky super, co více si mohu přát.
Dnes si poprvé dovoluji vyzkoušet běh v New Balance MT101RX bez ponožek. Ze začátku nepopsatelný pocit volnosti v botě, dalo by se říci, že běžíte s pocitem bosých nohou a ke konci zjištuji, že jsem si zadělal na pěkný puchýř, který mi ovšem vůbec nevadí.
Po cca 4km asfaltu se ocitám na okraji lesa a začíná prudké 2km stoupání s 300m převýšením. Posilním se ionťákem a vyrážím vstříc dobrodružství. Po pár locích nápoje jsem opět plný energie a výběh kopce mi nedělá problém. Stíhám i fotodokumentaci trasy. Dnes v lese nepotkávám žádné zvířectvo, kde nic, tu nic. Jenom pár zástupců opeřeného letectva Káně lesního mi neustále krouží nad hlavou a dává mi jasně najevo, že se ocitám v jejich zóně. Cesta lesem je dále jako na houpačce, nahoru a dolů. Na chvíli se dostávám na okraj a naskýtá se přede mnou krásný výhled, zasahující až do slovenského kraje. Následuje zhruba 4km prudké sbíhání kopce, z toho asi 2km lesem. Terén je úžasný: suchý, mokrý, blátivý, kluzký se zbytky sněhu. Nakonec následuje nekonečný výběh k rozhledně a rychlý sestup do cíle, směr domov. Celkové shrnutí: tempo mírné, známky únavy nepatrné, pocit z běhu přírodou, nepopsatelný :-)
Dnes snad jen malé zklamání z běžeckého batůžku. Jak se říká, není všechno zlato, co se třpytí.












Zde předkládám inspirující video oslavující trailové a horské ultra běžce.
Video je z produkce značky New Balance z roku 2010.
Doporučuji shlédnutí v originální velikosti na youtube.com

Ve videu se nám představuje například ultra běžec Tony Krupicka, který patří v současné době mezi nejlepší horské ultra běžce na dlouhé vzdálenosti a řadí se k současným oblíbeným vzorům pro nastupující mladou generaci běžců, pro které se běh stal součástí života.

4 komentáře:

  1. hezky video, diky! at se dari a dobre beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za koment, kazdy novy potesi :-) samozrejme take preju at to dobre beha!

    OdpovědětVymazat
  3. Uplne nerozumim motivaci proc behat bez ponozek. V terenu do bot padaji kaminky, vetvicky, trny ... a ja beru ponozku jako proste vrstvu do ktere se vetsina tohohle haraburdi "vsakne" a tak skoro nikdy nemusim vyklepavat pri behu, i kdyz v cily uz by to dalo treba na solidni piskoviste. Na boso tohle nejde (dle meho) pokud nemas FF, ktery jsou hodne prilejhavy a dovnitr nic nepustej.
    Na cistem asfaltu je to neco jineho - proti puchyrum by mohlo pomoci namazani nohou vazelinou (lekarskou). Ale to pomuze proti puchyrum i v ponozkach. Ja pouzivam "BodyGlide" (http://www.rei.com/product/745879/bodyglide-anti-chafe-formula-13-oz). Naprosto spolehlivy, jedno namazani vydrzi 13 i vice hodin. Jinak hezky beh i fotky, jen tak dal!

    OdpovědětVymazat
  4. Diky za koment, je pravda, ze jsem si to chtel vyzkouset, bez tech ponozek, po asfaltu to byla parada, v terenu uz horsi. Ponozky jsou holt dobra vec :-) ikdyz si myslim, ze je to bez tech ponozek o zvyku. Praktikovat to ale ve velke mire nehodlam. At se dari i tobe!

    OdpovědětVymazat