panorama

panorama
A Dream is a passion. A Vision is a goal.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.
INSPIRATION IS AN UNLIMITED POWER

středa 22. února 2012

18km Trail

18km výlet "with" NB MT101RX

V poledne ještě sedím u PC, ale už přemýšlím nad tím, čím mě dnes překvapí naplánovaný běžecký výlet. Přesně 2h po lehkém obědě se začínám připravovat. Oblékám se, zakusuju kousek Voltage Energy tyčinky a nazouvám botky. Dnes už po několikáté vyrážím ven s NEW BALANCE MT101RX. Snažím se je do tréninků zapojovat pomalu, ale je to pro mě nový druh drogy, kterému se nedá odolat. Venku je pod mrakem, včerejší slunečný den je stará záležitost. Mírné protažení a vyrážím. Nejprve mě čeká, stejně jako včera prudký výstup podél motokrosové trati. Dosahuji vrcholu, mířím směrem nad Záhorovice. Dnes jsou podmínky ještě horší než včera, teplota den po dni pomalu, ale jistě stoupá. Takže se dnes můžu těšit na opravdu nevšední zážitek. Probíhám obvyklou trasou polí a luk, zjišťuji, že sníh má řidší koncentraci než včera, začínám to pociťovat na vlastní kůži. V botkách to vypadá na rybník, ale zatím je to OK. Dostávám se na pevný povrch s mnoha nerovnostmi, kde se musím občas vyhnout nánosu bahna a velkým plochám roztátého sněhu připomínající jezero. Dostávám se do města, proletím ho jedna dvě. Už jsem opět před začátkem cyklostezky směr Bojkovice, zkracuji si cestu a běžím napříč polem, což, jak později zjišťuji, nebyla ta nejlepší volba. Po pár metrech běhu mám v botkách doslova rybník. Zkrácení trasy si vybralo svou daň.
Vbíhám do města, mířím k centru. Proběhnu kolem úřadu a již můžu říci, že začínám s výstupem k rozhledně. Nad městem odbočuji z hlavní silnice na cestu směřující k mému cíli. Zpočátku to vypadá dobře, i když mám v botách rybníky, cesta je celkem vyhovující. Ovšem to by nebylo ono, kdyby se nevyskytl další problém.
Čím výše se dostávám, tím horší podmínky. Přede mnou opět kupa sněhové nadílky. Nedá se nic dělat, musím pokračovat. Neustále mi v hlavě zní myšlenka, s úmyslem, abych to vzdal a běžel domů. Je těžké na to nemyslet. Dnes je to opravdu fyzicky i psychicky náročný výstup. Když se konečně raduji z dosažení cíle, plácnu si s rozhlednou a pádím domů. Dolů to jde rychleji, ovšem musím brzdit, abych si například nepřivodil zranění. Bořím se do ledového sněhu, ale hřeje mě pocit z posledních 3km a tepla domova, kam mířím. Konečně stojím před domem, mírně se protáhnu a zničený mizím jako duch v útrobách bytu.

New Balance MT101RX




7 komentářů:

  1. Na ty rybniky v botach si zvyknes ... uvidis v lete ... terminovku mas samej asfalt, jak ti to bude jeste chybet ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Take si myslim, letos jsem to chtel totiz vsechno sfouknout dohromady. Zazitek z minuleho Prazskeho 1/2maratonu kdy se na startu macka 10 000 lidi, o to uz nemam zajem. Od pristiho roku bych se rad zameril na trailove zavody a ultra zavody. Ovsem, ze nejaky ten 1/2maraton na pevnem povrchu tam bude, ale urcite to nebude nejaka masova akce. Toho uz bych se rad vyvaroval :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pri nekterych ultra mas nohy mokry od zacatku az do konce, klidne i tricet hodin. Blbe se to trenuje, ale par drsnaku to resi tim, ze si pred behem stoupnou do kybliku s vodou a teprve pak vyrazi :) ... no nic, to jen tak pro inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak aspon jsem o neco chytrejsi, jak se rika, kazda rada dobra :-)
    Mel bych mensi dotaz, kde jsi narazil na muj blog, ktery funguje teprve chvili. Jsem za tvoji navstevu velmi vdecny :-) to se mi postestilo. Tvuj blog je velice zajimavy.

    OdpovědětVymazat
  5. Vsiml jsem si, ze mi jedna navsteva prisla z tvoji blogovy adresy. To je vetsinou znamka toho ze tam nekde existuje na mne odkaz. Tak jsem samozrejme neodolal a podival se ;)
    Kdyz budes pravidelne psat, lidi si sem cestu pomalu najdou. Muzes tomu trosku pomoci kdyz se nechas zaregistrovat na behej.com do ctecky blogu a/nebo kdyz sem tam nekomu na jinem blogu nechas vzkaz. Kdo te nezna podiva se na Tvuj profil a urcite nakoukne i na Tvuj blog.
    Jinak mne samozrejme vzdy potesi jestli nekoho zaujme co sam napisu. Myslim, ze moje zacatky byly kdysi velmi podobne tem Tvym. Tak hlavne at to beha (a pise) dal!

    OdpovědětVymazat
  6. Upozornil me RS, ze se lihne novy hezky blog a dalsi nadsenec dlouhych behu!!
    At ti to hezky beha a pise.. Pokud mas masovek plny zuby, zkus ted v dubnu Brdskou stezku. Je to dle klasifikace uz "ultra".. 50km, bezi se v mnisku pod brdy, castecne lesni asfaltky, castecne zpevneny cesty, zajimave prevyseni, neuveritelne pratelsky lidi, pohodovy zavod, levna registrace:).
    Drzim palce, 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Diky vam obema za podporu v zacatcich, to kazdeho potesi. Taky preju at vam to beha a pise dal, tak dobre, jako doposud. Stine, diky za rady :-) a Honzo, letos bych si chtel odbehnout vsechny naplanovane zavody na asfaltu abych mel pokoj, ptz. minuly rok jsem maraton a Olomouc nestihl. Od pristiho roku bych se rad ucastnil trailovych zavodu a dalsich podobnych, jako je treba napr. Silva Nortica Run nebo SUTR72 poradany Michaelem Dobiasem. Ikdyz to bude slozite. Chodim do skoly a mame se stehovat, takze uvidime co a jak bude, jestli nastoupim v novem bydlisti napr. nekam do pracovniho procesu, bude to slozitejsi situace :-( diky za podporu ;-)

    OdpovědětVymazat