panorama

panorama
A Dream is a passion. A Vision is a goal.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.

Od běhání nic neočekávejte a získáte víc, než jste si kdy dokázali představit.
INSPIRATION IS AN UNLIMITED POWER

středa 22. srpna 2012

Hledání ztracených kilometrů

Budou tomu již dva měsíce, co jsem se musel podvolit a začít do sebe házet svinstvo v podobě antibiotik, kvůli zákeřné nemoci (borelióze), kterou na mě přeneslo klíště těch nejmenších rozměrů, co jsem kdy měl. Nyní je to doufám všechno za mnou... Můžu říci, že poslední dobou jsem si prošel peklem. Naordinovaný klid a šetřit své tělo a klouby, to byla diagnóza pana doktora. Nevím co se děje, ale navíc jsem si ještě stihnul rozseknout hlavu a poznal jsem ten pocit, když si přiložíte ruku k hlavě a najednou je celá od krve, popravdě, nepříjemné. A aby byl můj výčet podtržen a sečten, přestěhovali jsme se! Bože, měl jsem nervy na pochodu! Teď už si do svého rodného kraje můžu zajet maximálně tak na prázdninové pobíhání. Nyní jsem nucen opět hledat nové trasy, po kterých se bude má cesta ubírat, navíc je zde maximální výškové převýšení 200m, to je směšné! Za posledních několik týdnů jsem si dovolil pár výběhů, ale se zármutkem musím konstatovat, že moje forma je v nedohlednu. Jsem nucen pouze vzpomínat na mé zimní výběhy v -10°C, při kterých jsem si dovolil dávkovat 20km s úsměvem. Kilometry, které mi budou za červenec a srpen chybět, budu jen stěží hledat... Je také samozřejmostí, že budu nucen vynechat běh noční prahou na 10km, vím totiž, že nejsem schopen absolvovat tuto délku tratě v plné parádě a čas by byl k zasmátí :-)



Přikládám kratší inspirační video, které je pro mě vzpruhou a povzbuzením v tomto špatném období.


10 komentářů:

  1. Citim s tebou, taky ted posedavam doma a cekam na vysledky ruznych vysetreni a je to otrava. Diky za motivacni video!

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za soucit, to potesi! Take jsem zjistil, ze od doby kdy jsem se prestehoval, si nekteri lide na me pratele pouze hrali a je nacase hledat nove zpriznene duse!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak boreliózu jsem teď o prázdninách léčil taky, měl jsem mírně překročené hodnoty protilátek na odběrech, tak mi doktor dal antibiotika (3dny brát - 3dny pauza - 3dny brát) a snad to bude dobrý. žádné potíže jsem nezaznamenal. K doktorovi jsem šel preventivně, protože se mi asi 4 týdny po klíštěti objevila podezřelá skvrna. Mám doma ještě poukaz na akupunkturu, tak jsem se teď objednal aby mi to rozpíchali, prej je to celkem účinné. Snad budu vyléčený a neprojeví se to někdy v budoucnu.
    Drž se! Pozitivní mysl, půl zdraví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozitivni mysl, to je to, co mi v posledni dobe chybi, diky ale za povzbuzeni, to potesi ;-) snad se mi borelioza nevrati, ja kdyz bral ty antibiotika, byl jsem uplne mimo a par dni po sobe me bolely solidne nohy :-/ ale snad se vse zle v dobre obrati

      Vymazat
  4. Časy nejsou všechno, minimálně v téhle situaci..
    Nejdřív zdraví, pak kilometry, pak časy.. Vždyť to znáš.
    Přeju co nejrychlejší uzdravení a návrat na dlouhé trasy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas uplnou pravdu, zdravi je pro me to hlavni, ikdyz bych rad bezel, radeji vynecham, bude to rozumne. Na druhou stranu mi ale svedomi neda spat a nejradeji bych bezel, jeste zhodnotim situaci :-)

      Vymazat
  5. Ja bych bezel. Klidne pomalu, socialne. Tomu casu se neboj zasmat. Uvidis jak te to nabije ! Clovek si sice v takovyhle chvilich rika, "vim ze chci zase behat", "mam v tom jasno", "mam to srovnany" ... ale i presto uvidis jak jen fakt za tam budes taky jako bezec (byt ne v plne sile) ... jak to s tebou zamava ... v dobrym. Behu zdar !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky za pozitivni slova, v hlave se mi to porad mele, asi nebudu nikam pospichat a uziju si tu atmosferu vecerni prahy, je to preci jen 10km, ikdyz se muze stat cokoliv, verim, ze bych to mel ve zdravi zabehnout ;-)

      Vymazat
  6. Dear,

    I'm Valenti Zapater, trail running photographer and the author of the first photography here, in your blog.

    Here you are the same photography in my web pages:
    http://shan.photoshelter.com/gallery-image/Trail-running-best-shots-Carreras-de-montana-seleccion/G0000KYQlf1S34Uo/I0000ZMN4opZOiQs
    http://www.shan.cat/index.php?mmod=gallery&file=details&rIDF=150&cID=13&clang=EN

    You don't have any authorization to use that picture. Please, remove all of my pictures from your blog or pay a license fee.

    Waiting for an answer I remain yous,

    VALENTÍ ZAPATER
    PHOTOGRAPHY AND FEATURES
    www.shan.cat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I am sorry!

      Your picture is so amazing. I accept your requirements and I removed the picture from my web!

      I apologize for the inconvenience, I didn´t mean to hurt you.

      Vymazat